perjantai 17. marraskuuta 2017

Mystinen maanantai Kintamanin vuoristoalueella ja Ubudin temppelissä



Kun lähtee kauemmas niin näkee enemmän :D mentiin vihreän maaseudun läpi korkealle vuoristoon ja niin korkealla oltiin että korvat meni lukkoon ja rinnassa tuntui painetta. Vuoristossa sadepilvet ja ukkonen loivat maisemaan mystisen tunnelman. Reittimme vei Balin suurimman sillan yli , joka oli rakennettu rotkon yli. Oli aika jännää kävellä sen päästä päähän kun olen kuitenkin korkeanpaikan kammoinen ihminen - selvisin kuitenkin ja uskalsin ottaa kuviakin näköaloista. Päädyimme lopulta erääseen kahvilaan, josta oli upea näkymä Gunung Baturille - toiselle toimivalle tulivuorelle (joka nukkuu nyt). Viimeksi se oli purkautunut vuonna 2000. Baturin vieressä on Balin suurin järvi, jonka rannalla on myös pieni kylä ja ne kuumat lähteet (joissa ei viitsitty käydä kun oli niin kauhea sade ) Balilaiset uskovat, että kaikki makea vesi tulee tästä järvestä ja että sielä asuu joku jumalatarkin. 





Näkymä Balin yhteen apinametsään. Apinametsiä on kaikenkaikkiaan täällä 5 kipaletta. Nyt ei menty tutustumaan , koska tästä oli vielä pitkä matka määränpäähän vuorille.






Tässä ollaan jo aika korkealla,
Huomasin että vuoristossa kasvatetaan paljon kaikkea muutakin kuin riisiä. Näin maissipeltoja, appelsiinipuutarhoja, mandariinipuutarhoja ja siellä kasvatetaan myös oransseja samettikukkia, Ja ne ovat tärkeä osa balilaisten uhrilahjoissa ja seremonioissa.


Samettikukkien poimintaa.

Tiukka ohitustilanne.

Balin suurin silta.




Rotkon pohjalla oleva joki zoomattuna, sillalle näkyi vain pieni purontapainen.









Matka jatkuu edelleen ylöspäin.

En ole ikinä saanut kahvia näin hienosta kahvikupista. Balilainen kahvi on hyvää , ei liian vahvaa  mutta aromikasta ja jotenkin pehmeän makuista . 
Gunung Batur.



Järvi on ihan tuossa oikeassa alakulmassa.
Laavametsää. Laavaa louhitaan täältä ja siitä tehdään temppeleitä ja uhrialttareita, sekä talojen seiniä.
Järven rannan tuntumassa.


Järven rannalla oleva temppeli joka on tehty laavasta.

Jätimme sateeessa kylpevän vuoriston ja suuntasimme Ubudiin ja siellä olevaan temppeliin , johon sai turistit mennä. Saronki piti kylläkin meidän molempien pukea lanteillemme, muuten ei oltaisi päästy kaikkein pyhimpään osaan. Temppeliä on alettu rakentamaan vuonna 962 , vanhinta osaa on vieläkin jäljellä. Osa vanhimmasta temppelistä oli tuhoutunut, mutta siitä oli joku pyhä mies säästänyt yhden kiven , joka on edelleen aidattuna nykyisen temppelin sisäpihalla. Lähde ja puhdistautumis lähde ovat alkuperäisiä rakennelmia. Joka siis täällä kylpee - hänen kaikki pahat energiansa poistuvat ja ihminen puhdistuu. 

Temppelin nimi sanksriitin kielellä.
Patsaan alusta on tehty laavakivestä.
Tästä ovesta saa käydä vain kaikkein pyhin mies.

Puhdistaumislähde.


Balilaiset uskovat, että henget asuvat puissa, Kuinkahan vanha tämä puu on temppelin sisäpihalla?



Temppelissä pappi piti rukoushetkeä. Kello kilisi toisessa kädessä kun alkoi uusi rukous, Tänne ei päästy ollenkaan vaikka oli sarongit ja kaikki. kaukaa saatiin seurata seremoniaa.

Tässä on se vanhan temppelin pyhä kivi johon kukaan ei saa koskea, paitsi joku nimetty henkilö.

Portti vesialtaaseen






Temppelissä vieraillessamme satoi koko ajan ja alkoi sielläkin ukkostamaan, joten tunnelma oli sielläkin aika jännä. Lähdettiin siitä sitten syömään ja takaisin tukikohtaan.
Saapuessamme huomasin, että naapuri on aloittanut riisin kuivattamisen. 





Mustion Linnan englantilaistyylisessä puutarhassa

 Olin jo kaksi vuotta suunnitellut meneväni katsomaan tätä ihanuutta, mutta tänään sen nyt sitten sain aikaiseksi. Ajattelin, että alkaa ole...